Van pieker – mama naar relaxte – mama

Van pieker – mama naar relaxte – mama

Er wordt op dit moment veel van ons verwacht...

De rollen lopen door elkaar en er is geen enkele scheiding van die rollen. Je bent juf, moeder, partner en oh jaaa ook nog onszelf. Tijd om onszelf her uit te vinden lijkt er niet te zijn.  Wij willen niemand teleurstellen, probeer alles tegelijk te doen en ook nog eens ontzettend goed te doen ook. Je piekert je zelf suf. We schieten onszelf te kort dames! 

Ik hoorde het volgende verhaal van de week en besloot er een blog over te schrijven….

Stel je even het volgende verhaal voor …
Je hebt net voor iedereen tussendoor de was bij gehouden.  Er slingeren overal kopjes, borden en restjes eten rond. Die ruim je ook nog even op. Tot overmaat belt de taxateur net op dat moment aan terwijl jou huis in staat van ontploffing is. Je bent al een paar keer ontploft tegen de kinderen want ze komen je om iedere klapscheet halen terwijl jij in een meeting zit. Je leidt de taxateur rond en doet alsof alles oké is. Hij is weg en je meeting start waar je al te laat voor bent. 

Je zit net 10 minuten in gesprek en je hebt met je kids afgesproken dat ze je echt even niet mogen storen tenzij iemand zijn/haar hoofd eraf ligt.
Je 12 jarige puber doet de deur van je kantoor aan huis open en zegt Mam: “ Mag ik iets vragen?Nee, zeg jij nog want je hebt een gevoelig gesprek. Maar het is echt heel belangrijk. “ Nee, het kan nu even niet. Hij gaat wel. Nog geen 5 minuten later komt je dochter binnen. “Mam, het is echt heel erg belangrijk”. Je besluit om toch maar even je meeting te stoppen want ja die ogen maken duidelijk dat het toch wel om iets belangrijks gaat. Je doet je koptelefoon af en hoort: “ Mogen we chocomel pakken”. OMG!!

Je word net even te boos. Je lontje is te kort merk je. Eigenlijk ontplof je! Nadat ze zachtjes de deur weer hebben dichtgedaan voel jij je schuldig en je schaamt je ook wel, want ja zij zijn de kinderen en jij bent de volwassen. Het is je allemaal te veel. Je voelt dat de emmer vaker over loopt. De ratel in je hoofd gaat aan : “ Ik ben een waardeloze moeder. Ik kan het ook nooit goed doen. Andere moeders doen vast veel beter dan mij, ik kan ook niks”, “ Hoe moet ik dit volhouden”.

Ik heb een oefening voor je klaar staan die je helpen om je emoties te reguleren zodat je beter om kunt gaan met de stress van vandaag en minder gaat piekeren. Zo wordt het thuiswerken weer relaxter en heb je meer plezier. 

Enjoy de oefening 🙂